Tuinmeubelen

Hoe kies je de juiste tuinmeubelen?

In deze tijden waarin stress, angst en andere zorgen onze gedachten regelmatig bezighouden is de tuin de perfecte plek om eraan te ontsnappen. Of je nu een moment alleen, met familie of vrienden doorbrengt, deze ruimte biedt altijd een perfect moment van ontsnapping aan de realiteit. Om dit doel te bereiken moet de tuin echter wel goed ontworpen en ingericht zijn volgens jouw wensen en smaak, anders voel je je misschien niet zo op jouw gemak in deze omgeving. Hier zijn onze tips om de jouwe goed en smaakvol in te richten.

De vorm en het ontwerp van meubels moeten geschikt zijn voor de tuin

Tijdens het inrichten van de tuin moet je goed nadenken over de inrichting ervan, vooral als je van plan bent er het grootste deel van de tijd comfortabel in te verblijven. Het meubilair moet zorgvuldig worden gekozen en moet ook geschikt zijn voor de ruimte die de tuin biedt. Het meubilair moet zijn samengesteld uit zowel functionele als comfortabele elementen.

Het type meubilair dat de voorkeur verdient voor een tuin is datgene dat niet erg omvangrijk en vooral laag is. Opvouwbare meubelen bieden je een klein hoekje dat gemakkelijk is op te zetten en op te bergen als je het niet meer nodig hebt. Voor een intiem plekje of jouw eigen rustpuntje in de tuin kun je kiezen voor hangende meubelen, zoals bijvoorbeeld een hangmat, omgeven door een paar tropische planten.

Wil je genieten van echt comfort en ben je van plan gasten te ontvangen in jouw buitenruimte dan zul je veel plezier beleven aan een echt tuinmeubel. Ideaal is om kleine en lage meubels aan te schaffen, of een loungebank te kopen om jouw tuin niet te vol te proppen.

Stapelbare tuinmeubels

Stapelbare tuinstoelen zijn ook een betere oplossing om ruimte te besparen en tegelijkertijd toch comfortabel in jouw tuin te kunnen relaxen. De winkels staan vol met tafels en stoelen die op elkaar kunnen worden gestapeld, of in elkaar kunnen worden geschoven, om ze na gebruik zeer gemakkelijk op te kunnen bergen.

Het type meubel wat geschikt is voor de tuin

De keuze van het meubilair dat jij in de tuin wilt plaatsen hangt ook af van het gebruik dat je ervan wilt maken en het gewenste comfort. Als je van plan bent om buiten te eten en een echte eetruimte in de tuin wilt creëren, dan heb je een goede tafel en een aantal stoelen nodig.

Voor een moment van ontspanning in een comfortabele omgeving of om gasten te ontvangen, is er niets beters dan een zithoek die bestaat uit een bank, fauteuils en een salontafel. Deze meubels zijn vaak aan de lage kant om lekker te zitten, te ontspannen en te relaxen.

Op zonnige dagen willen we ook wel eens buiten tv kijken. Tegenwoordig is er een ruime keuze aan goedkope tv- meubels die bedoeld zijn voor buitengebruik. Sommige modellen zijn makkelijk verplaatsbaar om de televisie naar binnen te halen als je niet meer buiten bent of om van plaats te wisselen, altijd handig als het scherm niet helder genoeg is in verhouding tot de zon.

Kies je voor waterdichte televisies, die soms veel geld kosten, dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over slecht weer. Voor een standaard televisie zal het nodig zijn om de installatie onder een luifel en in de schaduw te plaatsen. In dit geval profiteer je van een optimale visualisatie, zelfs als de zon sterk licht uitstraalt.

Een tuin biedt ook ruimte voor tuinloungebedden, als je naast het ontspannen ook af en toe wilt slapen. Voor ruime tuinen, bijvoorbeeld als je een zwembad hebt, worden ligbedden ook veel gebruikt, handig om te lezen of gewoon een dutje te doen in de zon.

Decoratief en functioneel tuinmeubilair tegelijk

Bepaalde soorten meubels kunnen gebruikt worden om de tuin te decoreren, maar ze zijn ook nog eens zeer functioneel. Ben je altijd druk bezig met jouw werk, persoonlijke verplichtingen en de dagelijkse beslommeringen, dan ben je niet de enige, want veel mensen komen pas echt in het donker tot rust, bij voorkeur in hun tuin. Om te genieten van een echt moment van ontspanning is de toevoeging van een instelbaar verlichtingssysteem essentieel.

Om twee vliegen in één klap te slaan zijn er tegenwoordig ook tuinmeubelen die voorzien zijn van ingebouwde verlichting. Dit is soms het geval bij tafels, tuinmeubelen of stoelen. Dit zijn zeer fraaie decoratieve oplossingen, die zorgen voor een waar genotsmoment wanneer je een frisse neus haalt in de tuin. Je hebt de keuze om LED-buitenlampen of straatverlichting toe te voegen als je de verlichting wilt versterken.

Buitenpoefs zijn ook echt decoratieve elementen voor een tuin, en ze zijn in staat om verschillende stijlen en kleurvariëteiten aan te nemen. Onder de meubels die zowel decoratief als functioneel zijn en hun plaats in de tuin vinden, bevindt zich ook de opslagbox. Het zijn zowel praktische als esthetische tuinmeubelen die in vele vormen voorkomen.

Het kan van verschillende materialen worden gemaakt en gekleed in trendy kleuren om aan verschillende smaken te voldoen. Deze box biedt opbergruimte voor materialen die gebruikt worden tijdens het tuinieren, maar kan ook gebruikt worden als bank of voetenbankje als het design overeenkomt met de andere meubelen in de tuin.

De juiste materialen kiezen voor tuinmeubelen

Niet alle tuinen zijn hetzelfde, gelukkig maar ook trouwens. Sommige bestaan ​​uit groen en houten meubilair, maar andere hebben een terras, een muurtje, een oprit of een schuurtje, of zelfs een zwembad. Het belangrijkste is in ieder geval om alle elementen die buiten staan ​​in harmonie te brengen.

Om dit te bereiken moet je weten hoe je de stijl kunt verenigen door de juiste materiaalkeuze voor jouw meubels te maken. Kies voor een natuurlijk tuinhout als meubelmateriaal. Dit materiaal geeft jouw tuin een warme touch.

Voor een exotisch en rustgevend karakter is bamboe het beste materiaal. Kies voor een rustieke en landelijke plek eerdere voor meubels of decoratieve elementen die gemaakt zijn van steen. Kies tenslotte voor metaal als het meubel past in een tuin met een moderne stijl.

Wat je ook kiest, zorg dat de tuinmeubelen aansluiten bij de rest van de tuin en in harmonie zijn met het gevoel van hoe de tuin voor de rest is ingericht. Veel relax plezier gewenst.

You may also like...